The Truth About Renting

 

Kämpän saaminen ja vuokraaminen New Yorkissa saattaa joskus kuulostaa aivan ylivoimaiselta, edessä on uusi kaupunki joka on ehkä vähän pelottavakin. Voin kertoa teille että ei se mahdotonta ole.

Ensimmäinen neuvoni on että älkää ikinä vuokratko asuntoa etukäteen näkemättä sitä itse. Koskaan ei voi tietää mitä saa ennen kuin on itse tarkistanut. Kodikas yhden makuuhuoneen huoneisto pienellä makuualkovilla ja ranskalaisella keittiöllä saattakin olla ahdas yksiö jossa makuualkovia esittää eteisen nurkkaus ja keittiö on avokeittiö, seinällä kuin suoraan Ikeasta! Kotieläimet kuuluvat vuokraan, saattaa olla hiiriä ja torakoita aivan kuin Sinkkuelämässä ja tämä on hyvin yleistä suurkaupungeissa, joten ei kannata hirveästi säikähtää!
Jos budjetissa on varaa, saatat löytää kuolettavan ihanan kalustetun huoneiston West Villagesta noin 5000$ kuukaudessa mutta tämä ei kuitenkaan ole ehkä ensimmäinen vuokra- asuntosi. Kannattaa aloittaa vaatimattomasti ja jakaa asunto jonkun ystävän kanssa ja hakea kaikessa rauhassa kämppää ja jos ei satu olemaan ystäviä jotka asuvat Nykissä, Internet on mahtava työkalu jonka kautta voi löytää uusia ystäviä ja kontakteja!

 

Kätevin tapa löytää alivuokralaisasunto, kämppis tai couch surfing paikka on Facebook ja Craigslist. Craigslist on suhteiden mekka! Jos tarvitset kämpän, koiran ulkoiluttajan, tai jopa olet mehulinkoa vailla, tunnin sisällä voit varmaan käydä hakemassa! Ota rennosti muutama päivä ja lataa akkua, tulet tarvitsemaan energiaa tässä hommassa, lähde sitten juoksemaan asuntojen perässä. Asunnon taso riippuu sinun budjetistasi, ja tilanteet muuttuvat sen mukaan asutko yksin vai haluatko kämppiksen. Halvin asumismuoto ja “in” juttu tällä hetkellä on couch surfing! Yksi tuttavani soffasurffaili vähän aikaa sitten Green Pointissa, joka on tällä hetkellä erittäin suosittua aluetta Brooklynissä, 150$ per viikko! Jos ihan oikeasti haluat Nykiin, voit tehdä sen, se ei suinkaan ole mahdotonta, mutta vaatii sinulta etukäteen pikkasen valmisteluja ja sitten kun saavut loppu vain loksahtaa paikalleen. 

 

Sitten kun alat etsimään asuntoa, käy läpi Craigslist ja Facebook, olen varma että sinulla on kämppä viikon sisällä. On tärkeää muistaa että pitää aina lähteä liikkeelle realistisin perustein. Yksin asuminen Manhattanilla ei aina ole realistista jollei sinulla satu olemaan $1500 – $2000 per kuukausi vuokraan ja silti saat vain pienen koirankopin asunnoksesi! Kämppiksen kanssa asumisessa on monta hyvää puolta, säästät rahaa ja voit löytää upean asunnon vain noin $700-$1000 kuukauden vuokralla, riippuen sinun itsesi standardeista. Nykissä vaaditaan yhden-kahden kuukauden takuu plus 1 kk vuokra kerralla (sinulla pitäisi siis olla 3 kk vuokrarahat valmiina), mutta tästäkin voi ehkä neuvotella vuokraisännän tai uuden kämppiksen kanssa.

Kun jututat uusia kämppäkavereita, kysele kaikkea mahdollista niin opit tuntemaan heitä mahdollisimman paljon. Nyt ei olla Suomessa ja täällä ei välttämättä ole samantyyppistä omaa “personal space”. En lainkaan ihmettelisi jos teatteri opiskelija kämppiksesi herättäisi sinut aamu kuudelta äänen avauksiinsa suihkussa ennen kuin hän jatkaa Alexander tekniikan tunnille! Nykissä ihmiset yrittävät pärjätä ja katsovat hyvin paljon omia etujaan, joten jos rakastat rauhaa ja nukut muutenkin huonosti, et todellakaan kaipaa minkään uuden kuuman klubin baarimestaria kämppikseksi, Nykin ravintolatyöntekijöillä on oudot työajat ja he tulevat ja menevät yötä päivää miten sattuu!

Halusin tehdä tästä jutusta short ja sweet, ja tässä ainakin vähän infoa jotta pääset alkuun! Tässä vielä tämä Craigslist osoite, sieltä siis etsit apts/housing  jos etsit omaa kämppää, rooms/shared jos etsit couch surfing paikkaa tai kämppistä, ja sublets/temporary jos tarvitset kämpän vain muutamaksi kuukaudeksi~http://newyork.craigslist.org/

Kun vihdoin muutat kaikki onkin jo valmista ja voit lähteä voittamaan tätä asfalttiviidakkoa puolellesi. Jos olet juuri muuttanut kaupunkiin, onnea mukaan ja soittele jos sinulta loppuu nuudelit!!

Lähettäkää vain kyselyjä, vastaan mielelläni ja kerron asioista joista minulla on tietoa.

Xxo

 

 

Advertisements

5 thoughts on “The Truth About Renting

  1. Kiitos infopaketista :). Edessä on muutto NYC:iin piakkoin ja olen yrittänyt etsiä, miten lähteä liikkeelle asunnonmetsästyksessä. Mukava kuulla vinkkiä paikalliselta.

  2. Ihanaa et kirjotit tästä aiheesta koska unelmana on aina ollu muutto NYCii mut siihen menee viel vuosii, nyt ensin lähen jenkkeihi vaihtoon (Wisconsiniin)…enää 13pvä ja lähen sinne ja hope so pääsen käymää NYCis 😀

  3. Moikka! En tiiä miten paljo sulla on tietoa asiasta ku omaat kuitenkin kansalaisuuden, mutta jos osaat auttaa niin mahtavaa 🙂 oon perehtyny aika paljon Jenkkeihin muuttamiseen liittyviin asioihin ja tällä hetkellä tuntuu siltä, että se taitaa olla lähes tulkoon mahdotonta (tai hyvin, HYVIN vaikeaa) jos haluaa kunnon töihin (maisterin paperit kourassa), tutkinto kielten opettamisesta eikä ole taustalla yritystä joka lähettäisi komennukselle Suomesta Jenkkeihin? Onko sulla kavereita/tuttuja jotka olis saanu työluvat ilman, että työpaikka on ollu valmiina Suomesta käsin? Nykki on elämäni rakkaus ja tällä hetkellä alkaa tuntua siltä että “tyydyn” Kanadaan jos sinne pääsis helpommin näin alkuun 😉 mutta yrittänyttä ei laiteta! Kiitos ihan hirveesti jos viitit vastata!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s